Tävla med Byarum

Fagelbad Kvadrat image Tävla med Byarum

Fagelbad Kvadrat Tävla med Byarum

Sommaren närmar sig och då vill vi alla ta ett bad, så även fåglarna. Det är just ett fågelbad som vi utlyser som pris i denna veckans tävling. Svara på de tre nedanstående frågorna i kommentarsfältet senast onsdagen den 16 maj klockan 18. Vill man ha pluspoäng (som förra gångens vinnare gjorde) var då med och dela med er av tävlingen  på facebook.

1. Vilken av Byarums formgivare har designat fågelbadet Kvadrat?

2. Vilket år grundades Byarums Bruk?

3. Beskriv kort varför just du vill vinna ett Kvadrat?

Lycka Till!

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

35 Responses to Tävla med Byarum

 1. 1. The one and only – en av mina formgivarfavoriter – Signe Persson- Melin
  2. 1947
  3. Fåglarna har börjat finna sin väg till vårt nybyggarland när växtligheten har börjat ta fart lite. Förra sommaren hade vi ett bo i dvärgsyrenen på trädäcket när vi kom hem från Gotland. Vi följde de små varje dag. Jag kan tänka mig att ett så vackert bad kan locka en och annan att fortsätta att flyga vår väg. Ett plask i Kvadrat liksom, vem kan motstå?! Inte jag i alla fall som mycket väl kan nöja mig med att beskåda vattenspeglingarna när vi inte har badbesök :).

  Trevlig helg!

 2. Martina says:

  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Vi är i full gång med att anlägga vår trädgård och ett vackert fågelbad signerat Signe Persson-Melin hade passat så himla fint hos oss. Som pricken över i:et, helt enkelt.

  Delar på Facebook för större vinstchans!
  Kram Martina

 3. Sigfrid says:

  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Denne våren skal vi lage hage utenfor x-mannens hus (50 års gave) og et fuglebad hadde vært det lille ekstra…

 4. Helene says:

  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Vi har en trädgård full av ogräs som av någon outgrundlig anledning är ett populärt tillhåll för koltrastar och talgoxar, de enda arter är jag känner till ;) Hitintills har ingen verkat sugen på “ett hopp i det blå” i det egenhändigt mosaikklistrade badet. Det har säkert med proportiner, kurvor, vinklar att göra och sånt det har så klart Signe kolla på. Så jag och mina fågelkompisar hoppas på den syggaste pippipoolen nånsin!

 5. johanna says:

  1. Fantastiska Signe Persson-Melin är designern bakom fågelbadet Kvadrat.

  2. Byarums Bruk grundades 1947.

  3. Jag önskar vinna ett Kvadrat till vår magiska koloni-trädgård. Vi har haft ett fågelbad där som sprack i vintras. Och vi saknar det så. Med risk för att låta som ett pensionärs-par (trots att vi bara är 30 ;) så är det så oerhört rogivande att titta på fåglarna i fågelbadet. Vi har besök dagligen av allt ifrån duvor och ankor till koltrastar till små mesar.. Vi har fått fylla på vatten flera gånger dagligen för att de skvätter ut allt, haha.
  Men som sagt så har vi inget för tillfället och Kvadrat hade passat p-e-r-f-e-k-t !!!

  Fingers crossed ;)

  Ha en fin helg.

 6. Annika says:

  1. Signe Person-Melin
  2. 1947
  3. Sitter inne och längtar ut men det är bara grått och kallt. Borde packa för att åka till Island (bara jobb), men kommer inte igång. Drömmer om vårsolen och ett litet fågelbad skulle verkligen pigga upp och ge hopp.
  Får jag önska mig en egen födelsedagspresent så blir det en kvadrat.

 7. * Signe Persson-Melin
  * 1947 grundades Byarumsbruk av bröderna Bokinge
  * Jag älska det, den få en känsla av: jag vill ha: skulle passa så fint hemma hos os på Öland med massa fågel som vill båda ,)

 8. 1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Jag skulle så gärna vinna Signes fantastiskt fina fågelbad, så rent och snyggt i formen. Jag har gått och suktat i Ulla Molins trädgård i Höganäs och tittat på Signes vackra kantstenar och krukor och jag jobbar själv på att få ett stort grönt rum ute i stället för en trädgård. Fågelbadet och fåglarna skulle trivas i “mitt rum”.
  Hoppas hoppas!

 9. Jag vill gärna plus point och ska dela den på fb. https://www.facebook.com/profile.php?id=100002689792889

 10. Lisen Blomdahl says:

  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. 9-åriga dotterns egenhändigt snickrade fågelholk har sedan några veckor fått hyresgäster. Ett talgoxepar har slagit bo och nu följer vi “trafiken” in och ut ur holken varje gång vi sitter till bords. Kanske kan fågelbadet få familjen att stanna kvar hos eller åtminstone ta en tur hit så att vi kan fortsätta följa dem.

 11. Susan says:

  Hej! Oooo så fint!
  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Kvadraten hade passat finfint i vår lilla trädgård och den är lagom stor för att inte rymma de förbaskade duvor som vi precis upptäckt har fattat tycke för vår trädgård.

  Håller tummarna och önskar fortsatt trevlig söndag.
  :-)

 12. Ylva says:

  Underbart!
  1, Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. I vår trädgård som stått orörd de senaste 30 åren har vi haft en ojämn kamp mot naturen men nu börjar vi få fason på den. Nu kan vi fokusera på de där allra roligaste grejerna och jag skulle bli så glad över att få ställa ut ett så fint fågelbad hos oss i sommar!

  /Ylva

 13. Anna I says:

  1. Signe Persson-Melin – denna gigant inom svensk formgivning sedan mer än 50 år tillbaka.
  2. Byarums Bruk grundades år 1947.
  3. Jag hoppas få det tidlöst enkla fågelbadet för att det förenar familjens intressen för växter (yngste sonen), fågelliv (äldste sonen) och design (jag själv) på ett oslagbart vis…

 14. Lotta says:

  * Signe Persson-Melin
  * 1947 grundades Byarums Bruk
  * Ser Kvadraten med vatten och ringblommor i sommar, snygga pinnar och vackra blad i höstens alla färger, kottar och mossa till vintern och till våren/påsk många vita prickiga ägg (urblåsta!) Snyggt mot den gråa Kvadraten…. Ok, några fågelfrö kan väl ligga vid sidan ;-)
  /Lotta ps. Håller tummarna!!

 15. jennifer says:

  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Det är ju bara såå fint!! Vår dotter kommer att ha sin första sommar springandes ute och upptäcka nya saker. Vad vore väl bättre än att hon och vi också såklart kan få njuta av badande småfåglar. Dessutom skulle jag skryta för alla vänner om att jag helt klart har snyggaste fågelbadet :)

 16. Annika Hansen says:

  Signe Persson-Melin som är en av mina favoritdesigners. Har hennes porslin och glas sedan 30 år tillbaka och blir fortfarande lycklig när jag hittar något på second hand. 1947 startade Byarums Bruk av bröderna Bokinge. Jag var på Byarums Bruk utförsäljning förra året. Kom dit på precis på klockslaget och såg då denna enorma ringlande kö. Signe Persson-Melins grejor var eftertraktade och det var inte mycket kvar när jag kom in. Det gäller att vara i god tid förstår jag! I alla fall har vi på torpet just nu för första året en inhandlad fågelholk med webbkamera. Inte trodde vi att det skulle flytta in någon första året, men idag när jag kom till torpet fanns det åtta ägg i boet! Vilken lycka! Synd att vi inte kan bevaka vad som händer hemifrån. Trådlös överföring av något slag skulle inte vara fel! Så, visst blir man lycklig när fågarna vill vara hos oss. Egenbyggda fågelmatare har vi också lyckats få till. Med andra ord skulle det inte vara dumt med ett fågelbad till de åtta små som kommer att “kläckas” framöver…

 17. Jenny H says:

  1. Formgivaren är Signe Persson-Melin
  2. Året var 1947
  3. För jag älskar fåglar och jag älskar min trädgård! Har ett förälskat skatpar som bosatt sig i vår syrenhäck och de skulle älska ett nytt fågelbad att plaska i!

 18. Lisa O says:

  1 Signe Persson-Melin
  2 1947
  3 Min man är hobbyornitolog och jag inredningsnörd. Med det ursnygga fågelbadet Kvadrat kan vi kombinera båda intressena och dessutom introducera vår dotter till dem på ett snyggt och smidigt sätt :)

 19. Jenny says:

  1. Signe Perssson- Melin
  2. 1947
  3. Har efter många års längtan precis fått färdigt mitt efterlängtade “orangeri” – huset är byggt av trä i gammal stil och med fina pardörrar – detta ljuvliga fågelbad hade verkligen blivit pricken över i i miljön utanför…

  Hoppas, hoppas :)

  /hälsningar Jenny i Växjö

 20. Karin Stjärnkvist Fors says:

  1. Signe Persson – Melin har designat Kvadrat.
  2. Byarums bruk grundades 1947.
  3. Jag är en stor fan av Signe Persson-Melins design. Hennes porslin och glas har jag fyndat på loppis sedan flera år tillbaka. Att bli ägare till hennes vackra stilrena fågelbad, hade varit underbart!

 21. /nina says:

  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Jag har en halvskruttig gammal radhusträdgård med massor med fåglar. I vintras kom domherren på besök, trots att jag bor nästan mitt i stan! Just nu gräver jag upp fula buskar och kärs, rullar gräs och ska snart plantera min första magnolia. Ett så fint fågelbad skulle vara en dröm. Jag har länkat från facebook!

 22. Cecilia says:

  1. Signe Persson-Melin har jag läst mig till!
  2. 1947
  3. Jag behöver fågelbadet för att lyckas visualisera hur vår före detta oanlagda radhusträdgård med fem stora björkar som tog bort allt ljus ska kunna förvandlas från det nuvarande uppgrävda jordkaoset utan möjlighet att ta in maskiner – till en fantastiskt prunkande oas! Fågelbadet skulle jag lägga till för det där lilla extra, pricken över i:et. Ibland måste pricken komma först, för att det ska bli något i…

 23. JenniP says:

  1. Otroligt duktiga och begåvade Signe Persson-Melin
  2. Byarums Bruk är grundat år 1947
  3. Total novis har jag precis fått till ny gräsmatta och häck på uteplatsen förra året. Nu drömmer jag om kryddstege, pioner, planteringsbord och – fågelbad!

  Må lyckan stå mig bi (för en gångs skull), det är himla kul med trädgård har jag upptäckt!

  Vänliga hälsningar, JenniP

 24. Ingela says:

  1. Signe Persson- Melin
  2.1947
  3. I sommar ska vi bli med trädgård och vad vore en trädgård utan fåglar. Med ett sådant fint bad är jag övertygad om att trädgården skulle bli en succè hos både fåglar och människor ;0)
  Håller tummarna!!

 25. lilla.u says:

  1 | Signe Persson-Melin

  2 | 1947

  3 | jag vet precis var det ska stå. vi har en stuga på en skärgårdsö. med naturtomt, vilt. min make är fågeltokig och kastar sig ur bilen – varje gång vi kommer dit – för att mata sina fåglar. ett litet fågelbad – vid min djungel av funkia – skulle göra sig galet fint. dessutom kan vi lätt fylla på det med vatten från pumpen precis bredvid. men åh. vad fint det ska bli …

  4 | jag delar så klart med mig av detta på FB (även om jag inte vill att någon annan ska delta – för jag vill ju vinna *ler* )

  UNDERBAR tävling!
  Ulrika

 26. MammaMia says:

  1. Signe Persson-Melin

  2. 1947

  3. Vår stora trädgård är ett paradis för alla de söta fåglarna som bor här! Vi bor i en vacker patriciervilla från 1927 med en trädgård anlagd och planerad av stadsträdgårdsmästaren för många år sedan. Närmare 190 st olika sorters växter och träd finns här, alltså många buskar och träd för pippifamiljerna att bo i.
  Då vi flyttade in för ett år sedan har vi inte hunnit skaffa något fågelbad. Signes ljuvliga Kvadrat skulle vara en fantastisk sommargåva till alla vingklädda vänner. En vacker pion eller två får gärna ligga och flyta på vattenytan också, delad glädje är dubbel glädje <3

  Delar på FB för större vinstchans så klart :)

 27. Karolina Lann Vallin says:

  Signe Persson-Melin
  1947
  Somrigt, romantiskt och harmoniskt är det att ha fåglar i sin trädgård.
  Min vackra trädgård är vildvuxen och rymmer både blommor och djur.
  Men i ett litet hörn försöker jag hålla mer ordning. På mitt trädäck som är inringat av
  syréner samsas lavendeln, vilostolarna och favoritkrukorna. Och snart, hoppas hoppas, även Signes
  vackra fågelbad.

 28. Victoria says:

  Av: Signe Persson-Melin
  År: 1947
  Vi har i precis byggt ett sommarhus vid kalkstensklipporna på norra öland. Trädgården är så kal och trist nu innan vi hunnit plantera och så gräs. Vi vill skapa ett hem för småfåglarna som ersättning för de träd vi tvingades fälla för att få plats med huset. En fågelholk har vi satt upp på gavelväggen men fåglarna skulle bli så lyckliga att få ett bad där de kan glädja både sig och även oss.

  Fantistiskt fin blogg och så kul att hitta hit. Kram Victoria

 29. Ulrika says:

  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Hemma hos oss får fåglarna njuta av milsvid utsikt från åttonde våningen, glidflyga in på en kort visit, mumsa frön och.. kanske även ta ett litet dopp i poolen..
  Nu är det sommar i luften!

 30. Pingback: Glöm inte att tävla • ica carlssonica carlsson

 31. 1. Signe Persson-Melin

  2. 1947

  3. På vår kuperade skogstomt med knotiga tallar vid havet, skulle “Kvadrat” passa alldeles perfekt, och dessutom glädja mamman och inte minst småflickorna i familjen. Och så fåglarna förstås :)

 32. Jenny H says:

  1. Signe Persson-Melin

  2. År 1947

  3. I helgen fixade och donade vi i vår “miniträdgård”. Man vill göra så mycket OCH framför allt HA så mycket men eftersom vi bara har en liten plätt får inte så mycket plats. Men ett stilrent fågelbad från Byarum hade gjort sig så perfekt. Vi skulle sitta på vår hemmasnickrade bänk och spanna på fåglarna när de tar sig ett dopp. Sitta där och bara njuta. Det är avkoppling för både kropp och själ.

  Tack Ica för en mycket trevlig blogg och tävling
  //Jenny H :)

 33. Caroline Blom says:

  1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Som den inrednings samt trädgårds-toka jag är så skulle jag bli så glad över att ha vacker design ute också! Tack för all fin inspiration!

 34. 1. Signe Persson-Melin
  2. 1947
  3. Fåglarnas kvitter och närhet helar mig och jag älskar att bara sitta och lyssna, se och njuta av deras lekfulla beteende. Vi bygger och renoverar, leker med former i trädgården och fågelfatet skulle bli en naturlig blickfångare i allt flöde. Tack för möjligheten!

  Må så gott!

  Malin, Sölvesborg

 35. Pingback: Vi har en vinnare • ica carlssonica carlsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>