Inredningstips och idéer

Att inreda ditt hem, eller ett visst rum, behöver inte vara särskilt svårt. Skulle du vara onöjd med hur det ser ut hemma hos dig i nuläget finns det ett antal saker du kan ändra på. Du behöver dessutom inte köpa nya dekorationer eller möbler för att ändra på inredningen. Du kan börja med att flytta om allting i rummet vilket kommer att göra att inredningen ser helt annorlunda ut. En annan sak du kan göra är att skapa egna dekorationer som ger ditt rum det du saknat. Det är många gånger billigare och det finns en chans att du redan äger allt material som behövs för att skapa dekorationerna.

Enkelt att fixa upp ett rum

Om du redan har ett färdiginrett rum men inte är helt nöjd finns det ett antal småsaker du kan göra för att piffa upp det. Det kan vara något litet som att hänga upp nya väggdekorationer eller speglar, eller något lite större som att måla om möblerna. Många gånger är det de små detaljerna som gör ett rum till vad det är. Ett rum utan dekorationer kan många gånger se väldigt opersonligt och kallt ut. Men med lite färger och prydnadssaker kan det ge en mer hemmakänsla.

Tips på dekorationer

Metallfärgade föremål är något som kommer ge ditt hem ett mer glamouröst utseende. Det är dessutom något du enkelt kan skapa själv genom att köpa metallfärger och måla sådant du tröttnat på, till exempel ramar, blomkrukor och vaser.

Växter kan göra mycket för ett rum. Det är inte alla som gillar eller har kunskapen till att hålla växter vid liv. Då finns det de växter som är tillverkade av plast eller annat material som du inte behöver någon speciell kunskap för att hålla vid liv. Det enda som krävs är då att damma av dem då och då.

”3-regeln” är ett knep som de flesta kanske inte känner till. Kort förklarat innebär det att du bör placera tre föremål bredvid varandra och inte ett par. Anledningen till detta är att tre föremål kommer fånga ögonen hos alla på ett sätt som två föremål inte klarar av. Det skapar en typ av illusion av asymmetri som våra hjärnor tycker om.

Färgad tejp är ett roligt sätt att addera färg på väggarna ifall du inte vill måla om rummet. Med tejpen kan du dessutom skapa olika former och linjer som i sin tur kommer att ge rummet en annorlunda atmosfär.