Vanliga inredningsmissar att se upp för

De flesta har sina egna inredningsstilar och smak när det kommer till möbler och färger. Det är så det ska vara. Med inredningsmissar behöver du inte fokusera på själva möblerna utan snarare på möblernas placering. Det finns några små tips på vad du bör tänka på för att lyfta din inredning till en högre höjd.

Övermöblera

Det är ibland väldigt lätt att övermöblera när du inreder. Gränsen mellan det perfekta antalet möbler och möbeln som gör att det ser helt fel ut är hårfin. Ett övermöblerat rum känns trångt och väldigt instängt. För att rummet ska bli perfekt är det bäst att du börjar smått. Ställ in ett par möbler i taget och känn efter. En annan sak att komma ihåg är att rummet kommer bli mer inbjudande om du använder möbler av samma färgslag.

Överdekoration

En av de sista saker som gäller vid inredning av ett rum är dekorationerna. Precis som vid övermöblering är det även väldigt lätt att överdekorera. Skulle du ha många saker du vill dekorera rummet med är det lätt att resultatet kommer se stökigt ut. ”Less is more”. Välj istället de viktigaste dekorationerna och sedan kan du byta ut dem då och då.

Belysning

Eftersom belysningen i ett rum är A och O rekommenderas det att du lägger ner lite extra tid på att välja rätt. Det sägs att ett rum behöver tre sorters belysningar, arbetsbelysning, allmänbelysning och stämningsbelysning. Genom att välja fina lampor kommer de även bidra mer till själva dekorationen. Det är många som glömmer bort att planera in belysningen vilket gör att rummet endast ser halvfärdigt ut.

Köp inte allt från samma ställe

Trots att det är möjligt att köpa allt du behöver från en och samma butik rekommenderas det att du besöker flera butiker. På så sätt kommer du hitta ett bredare utbud och med större variation i möbler och dekoration kommer rummet få en mer inbjudande personlighet.